2013. szeptember 15., vasárnap

Terraplaza 2013 Szeptember


Ma volt szerencsém részt venni életem első Terrarisztika Börze rendezvényén.



A Syma csarnokban is most voltam először. Ahhoz képest, hogy hatalmasnak írták, szerintem nem volt ANNYIRA nagy... :S
Rengeteg ember volt, családok, egyedülállók, nők, férfiak, gyerekek, kutyák...
Sok piercinges, tetkós embert láttam, úgy látszik aki szereti a hüllőket, kígyókat, békákat stb... az a testmódosításokat is szereti. :)
A bejáratnál lévő folyóson voltak a malacok, mert Tengerimalackiállítás is volt.
Ott összetalálkoztam 3 ismerőssel is. :)
Mire nem jó egy börze, nem?! :)
De én azért mentem el B-vel és J-vel, hogy a terraristák állatait szemléljem, hiszen otthon nekem van Málác úr...őt nézegethetem egész nap, ha akarom, és végülis mindegyik malacnak ugyanolyan arca van. :)



Ezen képeken látszik, hogy olyan kisfiús arca lett Málác úrnak, hogy levágtam a "haját". ;)

A Börzének egy célja volt, hol tudok olcsón görögteknőst szerezni, mert az állatboltokban horribilis áron adják őket!!!
De itt is csak kicsivel volt jobb az arány, volt 18 ezerért, de 15-ért, és 14-ért is... 14-ért egy szegélyes teknős és mór teknős HIBRID példány volt, ez mondjuk tökre érdekes. :) Nem fajtatiszta teki. :D Általában 13 ezer volt a teknős ár, de én ennél olcsóbbat találtam. ;)
Egy vidéki tenyésztőt, melynél volt egy 26-os számmal jelölt példány. Eredetileg mikor megjelentünk, egy 18-as sorszámú versenyző, egy lányteki száguldott felénk, de én nem akartam lányteknős, a tojásrakás miatt. Nekem szinte a degu kivételével hím nemű állataim voltak. :) Aztán megnézegettük még a többit is, a 26-os nagyon vonzott, többféle okból, amik nem publikusak. :P Az, hogy fiú volt és élénk mozgású, feltette az i-re a pontot! Megvettük, vettem hozzá port, amit a pasi "vitaminpornak" nevez, de szerintem sima ledarált szépiacsont. :D Teknősöm ami szárazföldi, még sosem volt, de gyerekkorom óta vágytam rá. Elneveztem ROO-nak.
Ezt a nevet már rég kinéztem magamnak, és most sikerült végre megvalósítanom. Málác úrnak így lett egy zöldevő-vetélytársa. Természetesen külön laknak, Roo egy kimustrált akváriumban. :)
Egyébként három hónapos, és érdekes viselkedésű. Mikor hazaértünk, gyorsan beszórtam a tőzeget, és rátettem a szikláját, ami alvószikla is, mert a belsejébe bele lehet bújni.
Előtte már a visszaúton eszegette a szalvétát ami a dobozon volt, amitől szívrohamot kaptam, mert nehogy bélelzáródást kapjon. Szerencsére nem lett baja. (Vagyis remélem...)
Málác úrnak vettem céklát, amit befalt, lásd képek alant:




Roo a társaival a kiállításon:



A szállítódobozban:



Otthon, háttérben Málác úrral:



Ezután betettem a lakhelyére, ahol elmászkált, felfedezte az új élőhelyét, majd bement a sziklájába, ahol bevackolta magát a kókuszháncsba, és elaludt. Előtte adtam neki céklát, megszórva a porral, de túl kemény volt neki, ezért a céklát odaadtam Málácnak, de ő a por miatt meg nem nyúl hozzá... :P Aztán kígyóuborka darabot adtam porral vegyítve, de alszik, és nem tud róla. Víz is van kitéve neki tálkában. :)



Ez egy szoktatóterrárium, és minden nap ki lesz engedve mászkálni. De majd nagyobbra cserélem, ha nagyobb lesz. Az első hét a rizikós, mert ha addig nem eszik, nem iszik, végzetesen legyengülhet. De én optimista vagyok és remélem Roo minél tovább fog élni velünk! ;)
Ámen

A kiállítás képekben:


treenke's Terraplaza album on Photobucket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése